Opis

Makaron z sosem śmietanowo-ziołowym.

Składniki

makaron (61%) (mąka PSZENNA semolina, białko JAJA)
skrobia
ŚMIETANA (5,6%)
tłuszcz palmowy
koncentrat pomidorowy (4,6%)
syrop glukozowy
SER topiony (3,2%) (SER, preparat serwatkowy (z MLEKA))
sól (w tym sól morska)
aromaty (w tym PSZENICA, JĘCZMIEŃ)
białka MLEKA
natka pietruszki
bazylia
cebula
pieprz
kurkuma
pietruszka korzeń
ekstrakt drożdżowy

Tekst dotyczący alergenów

Może zawierać soję i seler.

Wartości odżywcze
przygotowanego dania 100 g1 porcji dania**%* w porcji**
Energia 407 kJ 993 kJ
Energia 97 kcal 237 kcal 12%
Tłuszcz 2,8 g 6,8 g 10%
w tym kwasy nasycone 1,7 g 4,1 g 21%
Węglowodany 15 g 37 g 14%
w tym cukry 1 g 2,4 g 3%
Błonnik 0,8 g 2 g
Białko 2,7 g 6,6 g 13%
Sól 0,85 g 2,1 g 35%
*% referencyjnej wartości spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal).
**Opakowanie pozwala na przygotowanie 1 porcji produktu – 244 g.

Zalecenia dla alergików

Jęczmień – Zawiera
Seler – Może zawierać
Jaja – Zawiera
Mleko – Zawiera
Soja – Może zawierać
Pszenica – Zawiera

Przygotowanie i stosowanie

Sposób przygotowania
1. Zalej porcję wrzątkiem do poziomu oznaczonego wewnątrz kubka.
2. Dokładnie wymieszaj.
3. Przykryj wieczkiem i odstaw. Gotowe do spożycia po ok. 5 min.

16 innych produktów w tej samej kategorii: