OPIS

Proste Historie Bistro Pizza z pieczarkami 415 g

Proste Historie to proste sposoby na popularne dania. Prostymi Historiami dzielimy się codziennie przy wspólnym stole. Poznaj jedną z nich. Niezwykle puszyste i lekkie ciasto, starannie dobrane składniki i prawdziwy, gęsty sos pomidorowy to początek opowieści o pizzy, do której dopisać możesz swoje zakończenia.

Pizza i zapiekanki Proste Historie Bistro to odpowiedź na oczekiwania pokolenia konsumentów świadomych, szukających produktów smacznych, szybkich w przygotowaniu, a jednocześnie opartych na prostym, czystym składzie.

Pizza Proste Historie Bistro to zdrowsza wersja pizzy, pozbawiona niepożądanych składników, w tym oleju palmowego. Podstawę wszystkich smaków stanowi puszyste, lekkie ciasto oraz prawdziwy sos pomidorowy. Niezastąpiona podczas spotkań w gronie przyjaciół i znajomych. Pizza Proste Historie Bistro - dzielmy się nią przy wspólnym stole.

Wspieramy akcję
Nie jem palmowego
Chronię orangutany
facebook.com/niejempalmowego

Dodaj do swojej pizzy coś ekstra. Dzięki prostym dodatkom jej smak może być za każdym razem wyjątkowy.



Wiejski smak

Połóż na pizzę plasterki kiszonego ogórka i podsmażony boczek.



Po hiszpańsku

Przed pieczeniem dodaj do pizzy kiełbasę chorizo i suszone chili.



Do pizzy przygotuj lekką sałatkę

Sałatę rzymską i rukolę porwij na mniejsze kawałki, polej sosem winegret i posyp pestkami słonecznika.



Te i wiele innych przepisów znajdziesz na:

prostehistorie.com.pl

facebook.com/prostehistorie

infolinia 801 801 188

Opłata zgodna z taryfą Twojego operatora.



Historia na deser



Wiśnie w cieście migdałowym

Rozmroź wiśnie Proste Historie i odsącz owoce z soku. Do miski wsyp 180 g mąki pszennej, dodaj 3 jajka, 100 g cukru, szczyptę soli i wymieszaj. Dodaj 250 ml mleka i rozpuszczone 60 g masła, wsyp 1 czubatą łyżkę zmielonych płatków migdałowych i łyżeczkę aromatu migdałowego. Ukręć masę na jednolite ciasto. Naczynie do zapiekania posmaruj masłem, ułóż wiśnie i zalej ciastem. Piecz 30 minut w piekarniku nagrzanym do 200°C. Serwuj posypane cukrem pudrem.

PRZECHOWYWANIE

Warunki przechowywania:

w temperaturze -6°C: 1 tydzień

w temperaturze -12°C: 1 miesiąc

w temperaturze poniżej -18°C: Najlepiej spożyć przed końcem: data minimalnej trwałości podana w polu kodowym z boku opakowania.



Chronić przed rozmrożeniem. Wyrób rozmrożony nie kwalifikuje się do powtórnego zamrożenia.

PRZYGOTOWANIE

Gotowy do spożycia po obróbce termicznej.

Zdrowie i styl życia

Zalecenia dla alergików

  • Mleko - Zawiera
  • Soja - Może zawierać
  • Pszenica - Zawiera

SKŁADNIKI

  • mąka pszenna
  • 13% przetarte pomidory
  • 10% pieczarki
  • 9,9% ser mozzarella
  • woda
  • 4,6% cebula
  • olej rzepakowy
  • pomidory
  • drożdże
  • cukier
  • gluten pszenny
  • sól
  • mleko odtłuszczone w proszku
  • przyprawy
  • oregano
  • skrobia pszenna
  • ekstrakt oregano
  • skrobia modyfikowana
  • mąka słodowa pszenna
  • błonnik grochowy
  • kurkuma
  • sok z aceroli w proszku

Tekst dotyczący alergenów
Produkt może zawierać soję.

WARTOŚCI ODŻYWCZE

produktu w 100 g w porcji ½ pizzy % RWS* w porcji
Wartość energetyczna 952 kJ/ 226 kcal 1975 kJ / 469 kcal 23%
Tłuszcz 6,1 g 13 g 19%
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 1,8 g 3,7 g 19%
Węglowodany 34 g 71 g 27%
w tym cukry 4,1 g 8,4 g 9%
Białko 8,5 g 18 g 36%
Sól 0,87 g 1,8 g 36%
Opakowanie 415 g zawiera 2 sugerowane porcje produktu.
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal).

OPAKOWANIE

Rozmiar opakowania: 415 g Średnia miara (e)

Wymiar liczbowy: 415

Wymiar
Wymagana wysokość na półce - 260 mm
Wymagana szerokość na półce - 257 mm
Wymagana głębokość na półce - 48 mm

Rodzaj opakowania: Karton

Waga brutto: 510g

ADRES PRODUCENTA

ADRES ZWROTNY

IGLOTEX SA
ul. Leśna 2
83-220 Skórcz
Polska
IGLOTEX SA
ul. Leśna 2
83-220 Skórcz
Polska
tel. +48 58 582 42 59
fax +48 58 582 43 81
www.iglotex.pl

Rozszerzone dane

Język produktu
Język danych-polski
Główny język opisu-polski

Języki na opakowaniu inne polski
Bistro

16 innych produktów w tej samej kategorii: